Bra att veta


Husvagns-, husbilsförsäkring
Tänk på att kolla upp huruvida din försäkring gäller på avställd husvagn/husbil. Det kan skilja sig mellan olika försäkringsbolag.

Holken
Holken är ett rum för barn och ungdomar, där är det de som bestämmer.

Där finns det TV med DVD-spelare Kanal 1,2,4,24/barnkanalen, och kunskapskanalen finns.

Filmer och spel får man själv ta med.

Det finns även möjlighet att rita, spela spel.

Ett litet bibliotek finns där man kan låna en bok att läsa under förutsättning att man lämnar tillbaka den när man har läst ut den.

Barn och Ungdomarna måste själva se till att det är trevligt att vara där ,att det är rent och snyggt samt att all utrustning fungerar. Föräldrarna har givetvis ansvaret för sina barn och ungdomar.

Kiosk
Kiosken finns också vid Holken. Den har öppet under vissa tider på sommaren, se anslag vid Holken och anslagstavlan. Där kan man köpa glass, godis och dricka.

Verktyg
I Bodarna finns det trädgårdsverktyg att låna som tex. gräsklippare, hackor, spadar, skottkärror och dylikt. Maskingräsklipparen är till för föreningens gräsmattor.

Roddbåten Carmencita 2
Där finns även listor uppsatta för dem som vill låna vår roddbåt ”Carmencita”. Där skriver man upp vilken dag och tid som man vill låna båten. Det finns även flytvästar i olika viktklasser att låna för de som vill åka ut på sjön och kanske har gäster. Vid frågor kontakta båtansvarig.

Är något trasigt
Viktigt att veta är att om det är något som skulle gå sönder, säg till någon i styrelsen eller förtroendevald, det är sånt som händer men vi måste få en chans att laga det till nästa som vill låna.
På gaveln vid en av bodarna finns det också en pissoar för kissnödiga herrar…
Det finns även ett torrdass nere vid stranden man kan använda vid behov.

Gasol
Gasol finns att köpa . Vi har försäljningsansvariga till detta, se anslagstavlan eller genom denna länk.

Fiskrensning
Fiskrensning får utföras vid bryggan bredvid båtbryggorna, den som ligger närmast vassen. Där finns även en ställning att hänga näten i efter fisket.

Bastu
Bastu finns vid badet. Det är viktigt att inte barnen är ensamma där utan det måste alltid vara en vuxen med så det inte händer något. Där städar man efter sig förstås så det är trevligt för dom som kommer efter.
Storstädning sker varje lördag fm av badarna.

Diska
Vid handikaptoaletten och tvättstugan finns det tre diskplatser, två på gaveln och en bakom stugan.
Sen har vi ”Diskoteket” med två diskplatser.

Tvättsuga
Tvättstuga finns bredvid handikapptoaletten. Tvättlistan finns innanför dörren i tvättstugan.

Handikapptoalett
I handikapptoaletten finns det även en dusch, men den toaletten är som ni förstår främst till för dem som har ett handikapp.

Klubbstugan
Vid klubbstugan finns förutom toaletter och två duschar även ett kök vilket främst används när det är fester i lokalen. Det finns också en 42 tum ”platt” TV, boxer (endast basutbud finns, ta med eget kort om du vill se andra kanaler). TV:n är ofta utnyttjad vid hockey VM och dylikt där man samlas och har en trevlig stund tillsammans med övriga medlemmar.

Medlemmarna är välkomna att låna stugan till egna privata fester. Ta kontakt med stugansvariga angående detta.

På altanen vid klubbstugan ligger kansliet. Utanför dörren sitter en brevlåda där man kan lämna meddelanden till styrelsen, även gärna förslag till förbättringar på området osv.

Raketer och smällare är inte tillåtet på området med tanke på skotträdda barn och hundar.

Sopsortering
Sopstation finns mellan Dragsviks husvagnsklubb och Hånö Husvagnsklubb.
För att vi ska få ha kvar vår sopstation måste vi sköta sopsorteringen och våra GROVSOPOR måste vi ta med hem.

Rökning
Det finns två askkoppar inom området, en vis bastun och en vid klubbstugan. Där och på egen tomt är rökning tillåten. Fimpa inte i marken.

Detta är en informationssida och om ni tycker att det saknas information om något som rör campingen så tas förslag tacksamt emot. Går bra att lämna i brevlådan vid kansliet.

Styrelsen